Nekoliko pitanja o principima Feng šuija

Šta da radim ako…? Kako da odredim…? Kako da znam da li…? Postoji mnogo pitanja o principima Feng Šuija. Na nekoliko ćemo vam dati odgovore sada…

1-612_Feng_Shui_hd.jpg

Šta da radim ukoliko ne mogu da izvršim promene koje su neophodne da bi popravio svoj Feng šui?

U situacijama u kojima postoji potreba za drastičnom promenom nameštaja ili struktura, koristite isključivo metod Feng šui formule, osim ukoliko je problem u tome što se kuća nalazi direktno naspram planine. U tom slučaju nema drugog leka nego da potpuno okrenete kuću. U drugim slučajevima, prosta promena sektora u kome spavate i sedite dovešće do zapanjujuće dobrih rezultata.

Kako da odredim oblik kuće ukoliko je potpuno nepravilan i šta da radim sa kombinacijama kvadratnih, kružnih i trouglastih oblika? Iz koje perspektive da posmatram stvari- oblik cele kuće ili naglašenih prostorija?

Možete ili veštački podeliti kuću na razne delove  i shodno tome pristupiti analizi ili , što preporučuje najveći broj majstora Feng šuija, uzeti u obzir celokupnu sliku i oblik cele kuće. Kvadratni, kružni, trouglasti oblici ukazuju na različitu energiju različitih elemenata i potrebno je samo da proverite da li se ta strana sveta nalazi u saglasju sa lokacijom tog oblika.

Kako da znam da li moj dom ima loš Feng šui?

Ukoliko, ubrzo nakon prelaska u nov dom, doživite seriju nesrećnih događaja, znajte da nešto nije u redu. Na primer, ako se članovi vaše porodice neprestano razboljevaju, ili stalno dobijate otkaze iz ne baš jasnih razloga. Ukoliko doživite neku nesreću ili budete pokradeni, moglo bi biti korisno proveriti da li postoji nešto što štetno utiče na Feng šui vašeg doma.

Da li je posedovanje bazena u dvorištu dobro po Feng šuiju?

Velika količina vode u blizini kuće može uzrokovati ozbiljne Feng šui probleme. Osim ukoliko zemljište oko kuće nije izuzetno veliko, postoji opasnost da bazen „preplavi“ kuću. Takođe, nije lako odrediti dobru poziciju za bazen. Ukoliko se nalazi sa desne strane ulaznih vrata, na primer, brak ukućana trpi štetu. Ukoliko je na jugu, umnogome će nauditi dobroj reputaciji ukućana.

feng-shui-for-health.jpg

Literatura: Lilijan Tu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s