Kako da opremite mali stan

Ako ste u potrazi za idejama koje mogu da vam posluže za uređenje malog stana ovde ćete naći neke kreativne i efikasne ideje kao i načine kako da prevaziđete sva ograničenja koja se tiču uređenja stanova sa malom kvadraturom.

Život u malom stanu je prilično izazovan. Ako želite da živite udobno moraćete da primenite neke trikove da bi prostor dobio na prostranosti. To znači efikasnost, funkcionalnost, udobnost, lepota i stil  treba da odigraju važnu ulogu u uređenju vašeg prostora. Evo nekih fantastičnih saveta za uređenje malih stanova koji će učiniti vaš život lakšim i pomoći vam da napravite moderan prostor koji ćete s ponosom nazivati „moja kuća“.

roohome 1.jpg

Multi- funkcionalan nameštaj vam pruža fleksibilnost i raznovrsnost koji su ključni za uređenje. Sofa koja se razvlači u krevet za spavanje, a ujedno ima i prostor za skladištenje je idealna. Komoda koja može da se pretvori po potrebi u sto za ručavanje.

decoist 1.jpg

ikea.jpg

Izbegavajte „gužvu“ u plakaru ili policama. Sve što vam nije neophodno ili niste dugo koristili, odložite. Pomoću ukrasnih korpi ili dekorativnih kutija napravite red. Izbegavajte previše otvorenih polica, a ako ih imate, neka se na njima nađe što manje dekoracije.

drop-front-shoe-storage-box-handbag-storage-solutions-home-design-ideas-and

Izbegavajte glomazan nameštaj kao što su stolice sa rukonaslonima. Komode i škrinje su prelepi komadi, ali vama će samo smetati.

roohome.jpg

Izaberite svetle boje. Sklonite debele i teške draperije. Dodajte ogledalo kako bi reflektovalo svetlost i proširilo vizuelno prostor. Kada kažemo da birate svetle boje, ne mislimo da sve mora da bude belo, izaberite nešto iz palete pastelnih tonova u boji koju najviše volite.

.home-designing.jpeg

Koristite optičke varke. Soba će izgledati viša ako zavesa visi sa plafona. Izaberite nameštaj koji stoji na nogicama. Sve što je odignuto od poda stvaraće manju „gužvu“.

Foto: home-designing, anunchair, decoist, ikea, roohome, stream-protect

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s