Feng šui u dečijoj sobi

Da bi vaša deca imala koristi od feng šuija on treba da bude sveukupno dobar, u suprotnom od lošeg feng šuija će patiti. Deca će uživati u odličnom feng šuiju ukoliko im se dodele sobe u istočnom delu doma. Istok je takođe i mesto zelenog zmaja, Ako u istočnom delu svoga poseda posadite raskošno zelenilo, to će doneti mnogo sreće deci i porodici. Ili postavite keramičkog zelenog zmaja uz bilo koji istočni zid doma. Dobrobit će imati ne samo deca, već čitava porodica.

33-Cool-Shared-Kids-Room-Ideas-with-white-wall-and-green-bed-pillow-blanket-and-table-chair-globe-and-towel-and-carpet-with-window-curtain-and-hardwood-flooring.jpg

Nikada decu nemojte smeštati u spavaće sobe koje u sebi imaju sledeće:

-Krovnu gredu iznad bilo kog dela prostorije.

-Suviše nizak plafon koji može usporiti njihov rast.

-Prozor koji ima pogled na neki loš prizor.

-Prozor koji se otvara direktno na neko drvo koje se nalazi suviše blizu kuće.

 

Povoljni elementi za dečiju sobu su lampa i stereo uređaj, globus u jugozapadnom sektoru i magnet potkovica ispod kreveta jer donose izuzetnu sreću.

 

Važno je da dečije sobe budu dobro osvetljene, bez mračnih uglova. Da budu okrečene u svetle, jake ili belu boju. Ne dozvolite da u njihovim sobama bude vlage. Stvorite neprestani pokret uz pomoć sata ili neke igračke. Neka u sobi bude knjiga koje će simbolizovati sticanje znanja. Sobu čistite i uređujte svakodnevno. Neprijateljske igračke poput pištolja, tenkova i slično, držite u ormanima. Bar jednom godišnje napravite veliko spremanje.

Literatura- Lilian Too


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s