Napravite mesta za ostavu u kuhinji

Jedna od prednosti planiranja kuhinje sa standardnim elementima je da u raznovrsnim katalozima i sajtovima sa specijalnim programima za planiranje unapred vidite kako će izgledati vaš namešten prostor. Neki proizvođači nude i besplatne usluge planiranja. Ako, međutim, tačno znate šta želite ili vam stan uređuje dizajner ili je kuhinja vrlo nezahvalna za uređivanje standardnim elementima, možda je bolje da naručite nameštaj po meri koji tačno pristaje u nepravilan prostor.

idee-per-la-dispensa

Postoji i jedno kompromisno rešenje: izaberite standardne elemente serijske izrade s neutralnom površinom, na primer bele i prekrijte ih radnom pločom izrađenom po narudžbini.

soluzioni-per-organizzare-la-dispensadispensa-organizzata

Prilikom određivanja veličine standardnih kuhinjskih elemenata više se vodilo računa o obliku i veličini druge kuhinjske opreme nego o dimenzijama koje su najprikladnije za ostavu. Namirnice se uglavnom mogu složiti na dubinu od 15- tak cm, a manji predmeti, teglice sa začinima i na manje. Prednost takve ostave je što je sve izloženo i nadohvat ruke. Budući da nema posezanja u dubinu, kao u ormarićima, razmak između polica može biti srazmerno uzan. Upravo zahvaljujući takvom rasporedu ovo rešenje ima isti kapacitet kao i dublji kuhinjski ormarići, koji zauzimaju više prostora.

dispensa-grande

Ako imate dubok ormar za posuđe, opremite ga vratima sa šarkama s policama na unutrašnjoj strani, kao kod frižidera. Debljina takvih vrata smanjuje dubinu unutrašnjih polica na razumnu meru. Za zidne ormariće iznad radne površine idealni su ormarići koji se otvarajuna na gore.

mobile-dispensa

Otvorene police za namirnice prikladne su jedino u čistim sredinama, a pritom mislimo i na čist vazduh. S takvim rešenjem moguće je vizuelno povezati kuhinju i dnevnu sobu.

contenitori-sospesicucina-organizzata

Ako zaista želite da uštedite, promenite stare ručkice na vratancima. Najvažnije od svega u kuhinji je da su vam svi priključci i instalacije ispravni (plinske, vodoinstalaterske, električne).

Literatura: Terence Cornan

Foto: ricette.pourfemme

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s