Mali dodaci za kupatilo

Za udobnost u kupatilu vrlo je važno dobro grejanje i prikladna rasveta, ali i zidne i podne obloge. Pažljivo planiranje pojedinosti doprinosi konačnom izgledu prostorije. Nemojte neplanski kupovati dodatke i ukrase za kupatilo. Evo nekih stvari na koje treba obratiti pažnju:

Ogledala. Osim namenske upotrebe za brijanje, češljanje i šminkanje ogledala imaju i dekorativnu funkciju. Dosta su skupa kao zidna obloga, ali su vrlo prikladna za skučena kupatila bez prozora jer prividno povećavaju prostor i odražavaju svetlost. Za prostorije sa jakim isparavanjem prikladna su plastična ogledala presvučena aluminijumom koja se manje magle.

getimage.ashx.jpg

 

Peškiri. Kupatilo nezanimljivog izgleda može se osvežiti peškirima živopisnih boja. Za kupanje će biti dovoljan jedan veliki  peškir po članu porodice i nekoliko rezervnih za goste.

getimage.ashx2.jpg

getimage.ashx4

getimage.ashx3

 

Mali dodaci. Posude za sapun, stalci za zubne paste i četkice i sve ostale sitnice koje obično zatrpavaju kupatila proizvode se u kompletima i lepo pristaju zajedno. Ako dobro organizujete prostor, većina takvih pomagala neće biti potrebna. Posude za sapun ugrađuju se u zid. Sva ta pomagala moraju biti istog stila jer će u protivnom ostavljati utisak nereda i razbacanosti.

cat-main-bathroom-accessories-ss18.jpg

Best-Inspire-Ideas-to-Remodel-Your-Bathroom-Shower-18.jpg

 

Biljke. Nekoliko saksija sa ukrasnim zelenilom svojom će svežinom dati kupatilu poseban ugođaj čistoće i osvežiti prostor. Biljke će uspevati jedino u svetloj i provetrenoj prostoriji. Dobar izbor su fikusi, filadendroni, bambus.

best-bathroom-plants

91fbdffe6cac036726fcd85bbae25388

0272fe87ddd7c8fa065ca2be5e0df22c

 

Vrata, ručke, itd. I kod ovih delova stil mora biti ujednačen i usklađen  s ostalim elementima.

Zavesa za tuš ili tuš kabina. Ako vam ne odgovaraju  standardne dimenzije gotovih proizvoda, možete sami izraditi zavesu za tuš. Potražite PVC materijale koji se prodaju na metar i odaberite odgovarajući dezen. Ukoliko planirate da kabinu ili kadu zaštitite sa staklom, veliki broj ponuda za izradu po meri možete pronaći na tržištu.

getimage.ashx1

vintage-banyo-dekorasyonu-19

vintage-banyo-dekorasyonu-18

Fermliving
Houseology
Evdekorcu
Wideopeneats
Decorapatio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s