Feng Šui- povoljni oblici enterijera

Uvek je bolje opredeliti se za pravilan, simetričan oblik. Rečnikom Feng šuija, to znači da sve što je nepravilno ili asimetrično uvek ukazuje na to da nešto nedostaje ili je nedovršeno. Tako je pun kvadrat uvek bolji od izduženog. Pun krug je uvek bolji od polukruga i iz tog razloga uvučeni prozori i zastakljene terase koje čine udubljenje retko kad podstiču kao dobar Feng šui.

kvadratni sto.jpg

Sto za ručavanje okruglog obika odličan je za veliku porodicu. Trpezerijski sto kvadratnog oblika je odličan za malu porodicu. Oblik nagoveštava savršenu ravnotežu i ukorenjenu simetriju koja stvara neusiljene i harmonične odnose.

okrugli sto.jpeg

Zidovi bi trebalo uvek da budu okrečeni tako da prikrivaju nepravilnost oblika. Što se povoljnih oblika tiče, kvadratni ima vrlo uravnoteženu energiju i vrlo je povoljan za porodičnu harmoniju. Okrugli oblici obeležavaju metal i podesni su za zapadne i sverozapadne oblasti.

okrugle slike.jpeg

Pravljenje savršeno okruglih zidnih slika ili tapiserija s dobro odabranim bojama na svakom severnozapadnom zidu predstavlja dobru zamisao, jer time stvarate povoljnu sreću za sve članove porodice. Nemojte samo da okrugli oblik bude preterano velik, jer može da se desi da nadvlada prostor u kome se živi. U velikim poslovnim prostorima on je idealan kada stoji na severozapadu. Trouglast oblik treba izbegavati jer on predstavlja oblik vatre.

okrugli sto 2.jpeg

Literatura: Lilijan Tu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s