“Obucite” nameštaj

Ako je potrebno da brzo i jednostavno transformišete sobu ili da unesete moderan duh u vaš enterijer probajte da za početak da “obučete” nameštaj. Mnogi ljudi će reći da preziru pokrivanje, ali posle nekog vremena shvatiće da je to jedno vrlo efikasno i brzo rešenje.

Untitled-1.jpg

Pored činjenice da je to vrlo pristupačan i jeftin način, možete ga primeniti na sve ono što vam se manje dopada, a niste u mogućnosti da ga promenite. Sa tako velikom ponudom na tržištu, možete pronaći veliki izbor boja, razlićitih tkanina, od teksasa, grube svile, somota, kože, imitacije kože ili jednostavno pamuka.

Untitled-3.jpg

Evo nekoliko saveta: eksperimentišite… dodajte novi stil u vašu prostoriju, kombinujte boje. Ne morate menjati stolice, ako možete da promenite mebl na sedištu. Ovo je mnogo jeftinija varijanta. Ako su vaše stolice stare, pohabane ili jednostavno vam se ne sviđa stil, probajte da napravite navlake. Bele navlake sa interesantnim kopčama mogu biti vrlo interesantan detalj u trpezariji, a lake su za održavanje i korišćenje. Izborom boje i modela, navlakama za stolice možete nametnuti stil koji vam se trenutno dopada. Još jedna prednost ovakvih navlaka je da možete prekriti i nove stolice i tako ih sačuvati od nemarnih gostiju, male dece ili kućnih ljubimaca, bar za neko vreme.

Untitled-2.jpg

Dvosed, fotelju ili sofu, na vrlo jeftin način možete obući i time je zaštititi od prašine, prolivanja tečnosti ili drugih nezgoda… Prekrivači za sofe mogu se koristiti tokom cele godine u svim prilikama i idealni su za brzo preuređenje dnevne sobe, pružajući joj jedan potpuno novi izgled. Izbor materijala na tržištu je veliki, od tradicionalnih do savremeno dizajniranih tkanina. Možete čak napraviti dve različite presvlake i menjati ih u zavisnosti od prilike.

Untitled-4.jpg

Ako želite da impresionirate vaše prijatelje i rodbinu, napravite svečane navlake, kao na primer u novogodišnjem dezenu  i tako ih koristite za vreme praznika.

Untitled-5.jpg

Ako niste vešti ili ako nemate vremena da sami iskrojite i sašijete presvlake, poverite nekoj iskusnoj krojačici. A ako nemate vremena, jednostavno uzmite prekrivač u pravougaonom obliku i prebacite preko sofe ili fotelje. Još jednostavnija varijanta i najefikasnija je da jednostavno “obučete“ jastuke.

http://www.enterijer.rs

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s