Specijalne Feng šui napomene za vaš dom

Pažljivo raspodelite prostor u domu. Od svih prostorija u kući, najvažnija je spavaća soba (kao i radna ukoliko radite od kuće). Trudite se da sobe koje najviše koristite imaju najbolji Feng šui. Ne morate se zamarati nastojanjem da u svakoj od prostorija u domu ostvarite savršen Feng šui.

Kako da se snađete sa onim što imate– Feng šui bi trebalo da bude zabavan, ne budite dogmatični u pogledu njegove primene. Na primer, ako ne možete da aktivirate svoj pravac bogatstva pomoću akvarijuma u dnevnoj sobi, postavite lik žabe, tronoge žabe ili novčiće na sever. Žaba može biti nosilac dobrih vesti i bogatstva.

Položaj vrata ima veliki uticaj na ceo dom i može da Vam donese sreću, ukoliko je po sredi povoljan pravac. Ukoliko su  vrata postavljena u pravcu koji je za Vas nesrećan, pokušajte da to nadoknadite tako sto ćete ih obojiti tako da se bukvalno stope sa zidom.

vrata i krasula

Simboli sreće u dnevnoj sobi- Glavni životni prostor- dnevna soba je dobro mesto za držanje vode, ogledala, svetala i tako dalje. Postavljajući ove pobuđivače energije, trebalo bi da imate u vidu neke rizike. Odraz vrata koja vode u dnevnu sobu ne bi smeo da se nađe u ogledalu. Svi vodeni aranžmani, akvarijumi, jezerca ili fontane, locirani u blizini ulaznih vrata trebalo bi da se nalaze s njihove leve strane.

Aktivirajte sve uglove dnevne sobe. Stavite biljke na istok i jugoistok. Metalne zvončiće na zapad i severozapad. Keramičke i kristalne predmete na jugozapad i severoistok, lampe ili sveće u južni ugao, a vodene aranžmane na sever.

kristali.jpg

Sreća u trpezariji. Veliko ogledalo u trpezariji nagoveštava bogatstvo. Dobro je da se cela porodica ogleda dok obeduje. Pazite samo da se u njemu ne ogledaju vrata, stepenište ili kuhinja.

trpezarija.jpg

Odgovarajuće bojeni zidovi donose posebno dobru sreću– Ako Vam je stalo do uzleta u karijeri, severni zid obojite jako plavom bojom. Ako su slava i priznanje ono što želite, južni zid dnevne sobe ili trpezarije obojite jarko crvenom bojom. Ukoliko želite ljubav i romantiku ili čvrst i srećan brak, onda se odlučite da jugozapadni zid obojite u svetlo žuto. Za dobru finansijsku podršku obojite severozapadni zid u zlatno. Odlično zdravlje dolazi od drvetom pokrivenog zida na istoku, ali i od jugoistočnog zida u svetlo zelenoj boji.

novcici i zaba.jpg

Aktivirajte Feng šui za sreću u ljubavi. Osvetlite jugozapadni ugao Vašeg doma, upotrebite belu, crvenu ili žutu svetlost. U jugozapadnom uglu postavite par mandarinskih patkica, koje su poznate po tome da su verne do kraja života.

 kornjaca i mandarinske patke.jpg

Karijera– Ambiciozne osobe koje žele da imaju dobru karijeru trebalo bi da imaju jezerce sa barskim kornjačama ili akvarijum na severu ili barem lik kornjače u tom uglu. Okačite na severni zid sliku feniksa.

Sreća vezana za zdravlje aktivira se tako što bi trebalo da izložite jedan od ova tri simbola dugovečnosti u vidu slike na zidu: bambus, breskvu ili bor.

 

www.lillian-too.com
http://www.lushome.com/feng-shui-home-front-door-entry-decorating/2736

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s