Nekoliko ideja za uređenje male spavaće sobe

Bilo da imate mali stan, pa samim tim i spavaću sobu skromnih dimenzija ili da ste u vašem domu jednostavno najmanju sobu izabrali da bude spavaća, trebalo bi da to bude najoptimalniji i najbolje iskorišćen prostor. Bez obzira na situaciju, sa promišljenim planom, može da stane mnogo u malom prostoru spavaće sobe.

fioke ispod kreveta.jpg

Krevet za skladištenje. Ovo je najčešći način kako se koristi prostor male spavaće sobe. Umesto da se dušek podiže, birajte onaj model koji ima fioke na izvlačenje. Ovde možete da skadištite kompletnu posteljinu i posteljno rublje.

police za odlaganje kod uznozja.jpg

Vrsta kreveta. Podrazumeva se naravno da manji krevet više odgovara maloj sobi, jer ćete imati više prostora za funkcionisanje oko njega. Ako je većih dimenzija nego što bi trebalo, neka bude nizak, tako dobijate utisak veće zapremine sobe.

krevet na galeriji.jpg

Još jedna ideja bi bila krevet na platformi, na koji se možete popeti stepenicama ili merdevinama. Prostor ispod je idealan za radni sto na primer i plakar.

dzep za krevet IKEA.jpg

polica umesto nocnog ormarica.jpg

police oko kreveta.jpg

Takozvani „džepovi“  za skladištenje časopisa, telefona, knjiga i ostalih sitnica koje bi inače pravile nered oko kreveta. Možete ih prišiti na zavese ili draperije. Umesto noćnih ormarića, okačite male konzolne police na koje ćete moći da odložite potrebne sitnice.

civiluk u spavacoj sobi.jpg

Svetlost. Veliki prozori ili vrata koji reflektuju svetlost mogu stvoriti iluziju većeg prostora u sobi. Takođe svetle posteljine i svetle boje zidova povećaće prostoriju. Plafoni obavezno beli, a podovi sa dijagonalno postavljenim parketom u odnosu na zidove. Oko prati linije na podu i soba samim tim izgleda veća. Što se tiče dezena na tkaninama i tapetama kao i posteljini trudite se da budu što je manje upadljivi, po mogućstvu jednobojni. Pruge, tufne i cvetni dezeni nisu poželjni. Nemojte gomilati jastučiće koliko vam god to izgledalo udobno i privlačno.

uzglavlje kao polica za knjige

Police na zidovima. Pošto u maloj spavaćoj sobi teško da ćete imati mesta za klasičnu komodu, raznorazne sitnice, knjige, šminka i kozmetika, CD- ove i ostalo rasporedite po želji po zidovima. Izaberite samo jedan zid na koji ćete okačiti slike ako baš želite. Ali najbolje bi bilo da ih bude što manje ako već imate police ili tapete, a jedan zid svakako ostavite prazan, to je vrlo važno.

krevet na galeriji 2.jpg

I za kraj-  trudite se da vaša spavaća soba uvek bude besprekorno uredna, jer samo u takvom prostoru osećaćete se prijatnije i nećete se osećati skučen

Foto
http://www.homedit.com/how-do-i-design-my-small-bedroom/?fb_xd_fragment#?=&cb=f14fa2691cc6a1c&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=160&ackData%5Bid%5D=1
http://valeriejar.blogspot.com/2011/02/weekly-want-bedroom-shelves.html
http://www.blazzinghouse.com/attractive-and-fantastic-bed-design-gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s