Feng Šui- crna i bela boja za harmoniju

Kombinacija crne i bele boje u enterijeru je uvek povoljna, a to je zato što crna simbolizuje vodu, koju u produktivnom ciklusu elemenata proizvodi beli metal.

feng shui cno bela boja 4

Ovo znači da je kombinacija harmonična i uravnotežena i predstavlja dobro predskazanje za vodeni sektor. Svako mesto u kući za koje smatrate da bi imalo koristi od vode, imaće koristi i od crno bele kombinacije boja. Nasuprot opštem uverenju, crno nije nesrećna boja, niti je boja žalosti. Ona zaista u mnogim situacijama može da bude vrlo povoljna, jer predstavlja izvanrednu dubinu vodene energije.

feng shui cno bela boja 1

Veliki broj feng šui formula zasniva se na energiji vode, jer je voda element koji simbolizuje novac i bogatstvo. Budući da mnogi ljudi koriste feng šui da bi povećali svoju sreću vezanu za bogatstvo, voda postaje važan element. Stavite crno- bele teme u sektor doma u koji bi po pravilu trebalo da stavite vodu. Nepotrebno je da u svom dekoru preterujete sa crnom bojom. Svakako da nećete staviti crne žaluzine ili zavese, ali zato upotrebite crnu da biste naglasili neke detalje ili sitne predmete.

feng shui cno bela boja 3

Bela je s druge strane boja koju možete da koristite sasvim slobodno, bez straha da ćete preterati. To je zato što ona sadrži u sebi sve boje duge i stoga se smatra izvanrednom bojom, zato što poseduje ravnotežu svih boja. Ako želite da idete na sigurno, jednostavno sve zidove i plafone obojite u belu boju, a potom upotrebite ostale boje da biste podstakli energiju drugih elemenata koji se smatraju povoljnim i u skladu sa sektorima kompasa koji su posredi. Imajte na umu da svaki sektor kompasa predstavlja jedan element, koji je sam po sebi predstavljen određenom bojom.

feng shui cno bela boja 2

Dok su crna i bela vrlo povoljne boje za enterijere, siva je boja koju treba izbegavati. Za nju važi da slabi pouzdanje i jača strahove i brige.

Literatura: Lilijan Tu
Foto: https://www.globalviews.com/dwellstudio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s