Polica za vino

Za vino važi pravilo: najbolje čuvajte u ostatku uživajte. Iako su dobri skladišni uslovi najvažniji za čuvanje vina, to što nemate tradicionalni podzemni podrum ne bi trebalo da vas spreči da napravite svoju kolekciju. Za početak nabavite policu.

Untitled-9

Vrlo često se postavlja pitanje;  Kako se vino čuva položeno ili uspravno? Položeno–  nećete pogrešiti i sledite već dugo priznatu mudrost da boce treba da se čuvaju u vodoravnom položaju, tako da se čepovi ne osuše i ne počnu da propuštaju vazduh. Uspravno-  Šampanjcu je dobro i u uspravnom položaju zbog pritiska u samoj boci. Vino sa sintetičkim čepom nemojte da stavljate u ležeći položaj. Položeno i pod uglom. Dosta je mišljenja da je za vino najbolje da leže s malo podignutim grlom, tako da je čep i u dodiru s vazduhom i s vinom. Ali sve dok se ne promeni dizajn polica za vino, taj položaj neće baš biti mnogo praktičan.

Untitled-6.jpg

Ukoliko ste ljubitelj vina, a ne posedujete vinariju i nemate uslova da sagradite podrum, a ne možete čak ni sebi da priuštite nekoliko vinskih vitrina u kojima se stalno održava kontrolisana optimalna temperatura i vlažnost, sledi nekoliko primera kako da svoje boce izložite.

Untitled-4Untitled-5Untitled-2

fotografije:
http://www.apartmenttherapy.com
http://www.cattelanitalia.com/
http://www.irondesigncompany.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s